Edellisessä merkinnässäni linkitin ohimennen flicktion-nimellä kutsuttuun ilmiöön, joka on syntynyt Flickr-kuvagalleriapalvelussa. En käsitellyt aihetta sen tarkemmin, koska ilmiö ei varsinaisesti liittynyt merkinnän ydinajatukseen mutta ajattelin palata myöhemmin asiaan.

  • Eli vaikkapa nyt.

Flicktion on Madridissa asuvan brittiläissyntyisen journalistin Andrew Losowskyn aloittama ilmiö. Firenzen-matkallaan hän oli ihastellut renessanssikaupungin upeaa arkkitehtuuria - ja kaupungin ovikelloja. Ovikellot kiehtoivat häntä siinä määrin, että hän alkoi ottaa niistä kuvia kamerallaan. Myöhemmin hän julkaisi kuvat Flickr-palvelussa ja merkitsi kuvat flicktion-tagilla. Jokaisen kuvan yhteyteen hän kirjoitti kuvan inspiroiman lyhyen tarinan. Pian kuvien julkaisun jälkeen idea uudesta tavasta käyttää Flickr-palvelua aloitti leviämisensä blogosfäärissä. Ilmiö oli syntynyt.

Tällä hetkellä (29.7.2005) Flickr-palvelussa on 66 flicktion-tagilla merkittyä kuvaa. Kuvien yhteydessä olevat tarinat vaihtelevat tyypiltään muutaman lauseen mittaisista huomioista lyhyisiin novelleihin ja haiku-runoihin. Pääasiassa tarinat ovat kuvien ottajien kirjoittamia mutta kuvien kommentointi on mahdollista myös muille palvelun käyttäjille. Tämä avaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia kirjoittaa yhteistoiminnallisesti, esimerkiksi saman kuvan inspiroimana. Tarina voisi jatkua myös toisessa kuvassa, josta on luotu tagien avulla viite alkuperäiseen kuvaan. Jäin miettimään, voisiko palvelun avulla jollain tavalla kirjoittaa surrealistien tapaan Exquisite Corpse-tekniikalla.