Tuoreessa We Break Stuff:in merkinnässä hahmotellaan neljä aikakautta, joihin eri web-informaation hallinnan ratkaisut sijoittuvat:

  1. Hakemisto/Selaaminen 1991-1995/96
  2. Haku 1996-2003
  3. Tilaaminen 2003-nykyhetki
  4. Tulevaisuus
Bloglines - oma lääkkeeni informaatioähkyyn - on monien nykyisten palvelujen tavoin Tilaaminen-aikakauden ratkaisu. Kirjastoihmisenä pohdin, mihin nykyiset näyttöluettelot sijoittuvat. Ikävä kyllä näyttöluettelot taitavat olla ominaisuuksiensa puolesta Hakemisto/Selaaminen-Haku - aikakausien ratkaisuja. Kotikirjastoni (ja monen muun suomalaisen kirjaston) PallasPro tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden tilata uutuustiedotteita sähköpostiin - eräänlainen kolmannen aikakauden ratkaisu siis. RSS-virta uutuuksista olisi kuitenkin paljon näppärämpi ratkaisu. Libdev on pohdiskellut samoja kysymyksiä ja nostaa esiin ongelman, johon Nelli on tarjonnut jonkinmoisen ratkaisun jo kohta vuoden ajan - artikkelitietokantojen väliset metahaut hukuttavat tiedonjanoisen viitevyöryn alle, ellei käyttöliittymä tarjoa mahdollisuutta rajata hakua koskemaan vain hakuaiheen keskeisiä tiedonlähteitä. Nellissä on tämä näppärä ominaisuus - harmi vain että hakuportaali on hieman kankea käyttää. En ole vielä tarkemmin mietiskellyt, mistä kankea vaikutelma syntyy. Oman merkintänsä arvoinen aihe.