Kirjastoseuran puheenjohtaja Tarja Cronberg kommentoi bloginsa ensimmäisessä merkinnässä Hesarin Sunnuntaidebatti-palstalla julkaistun kirjoituksensa synnyttämää keskustelua. Ennen Cronbergin blogiin törmäämistä en ollut lukenut Cronbergin kirjastojen rahoitusta koskevaa puheenvuoroa aiemmin, vaikka Kirjastoseuran nettikeskusteluissa aihetta on puitu parin kirjoituksen verran, samoin Kirjastot.fi:n keskusteluissa. Lukaisin alkuperäisen kirjoituksen ja sen alle kertyneet kommentit. Kommenttien joukossa on joitain helmiä, joiden mielellään soisi kulkeutuvan kirjastojen päätäntävaltaisen väen käsiin:

Se voisi luoda "kantaasiakas-systeemin" jossa saisi jäsenmaksulla(10-30 euroa/vuosi) erillaisia jäsenetuja ja kaikkein kovimmat lainaajat, joilla on vuodessa lainoja useita kymmeniä saisi siitä bonusetuja, esmes: alennusta Helsingin ja Turun Kirjamessuille, alennuksia kirjoista ja ennakkoilmoituksia ja posteja tulevista kirjoista ja kirjallisuustapahtumista niin kirjailijavierailuista kuin runoilloistakin kautta Helsingin - Vantaan - Espoon. Voisi myös ajatella sellaistakin järjestelmää, jossa klubilainen saisi ja pääsisi nopeammin uutuuksiin kiinni varauksilla ja voisi ohittaa ei maksavat asiakkaat sekä heille kuuluisi myös lainakaton rajan siirtäminen 50 lainaan/ asiakas!

nimim. Martin Eden

Miksi ei?