Londonstani

Gautam Malkani: Londonstani

Trailereilla voi elokuvien ja pelien lisäksi markkinoida myös kirjoja. Kuutisen vuotta sitten syntynyt ilmiö on saanut YouTuben ja muiden videoille auliisti kaistaa jakavien palvelujen myötä uutta vauhtia. Suomalaiset kustantajat eivät ainakaan vielä ole äkänneet tätä markkinointimahdollisuutta. Kustantajien sijaan toimeen ovat tarttuneet kirjailijat Jääskeläinen ja Auer, joiden omakätisesti tekemät kirjatrailerit taitavat olla ensimmäiset laatuaan. Tässäpä olisi oiva nälkävyön löysäämisen tilaisuus yritteliäälle media-assarille!

Jotain ilmiön merkittävyyden kasvusta kertoo, että kustannusalaa seuraava The Book Standard on laittanut pystyyn Tho Book Video Awards -kilpailun eri tuotantoyhtiöiden ja elokuva-alan koulujen oppilaistöinä kuvaamille kirjavideoille. Voittaja olisi Stuart, jos saisin päättää :)

Samainen Book Standard pitää yllä myös Book Trailerpark-blogia, jota seuraamalla saa yleiskuvan 'alan' kehityksestä. Vielä ei liene ajankohtaista puhua alasta, trailereiden tuotanto kun on vielä aika marginaalibisnestä.